Dimecres, 16 Setembre 2015 18:49

11S: la mobilització ens farà lliures

Des de Poble Lliure volem felicitar els organitzadors de la Via Lliure a la República Catalana i els centenars de milers de persones que hi van participar, demostrant, un cop més, que l’anhel de llibertat del nostre poble és ben viu i que la ciutadania i el teixit social són la veritable avantguarda del procés cap la plena independència.

Lamentem alguns intents barroers d’instrumentalització partidista de la mobilització i constatem de nou la mentida, la manipulació i les tergiversacions sectàries que en va fer tot l’unionisme polític i mediàtic. La realitat és tossuda i la veritable transversalitat independentista era a la Meridiana representada amb tots els seus matisos ideològics per diferents sectors socials i polítics de les classes populars, que veuen en la independència l’oportunitat de construir una societat més justa, lliure i igualitària, no pas pels oligarques que, un cop més, s’han mostrat com els principals enemics del procés.

Poble Lliure es reafirma en què tan sols el poble mobilitzat pot servir com a garantia per a forçar la ruptura amb l’estat espanyol i les polítiques de la troica, obrint un veritable i unilateral procés constituent de la República Catalana i crida a totes i tots els qui van ocupar la Meridiana el passat dissabte a restar amatents i continuar mobilitzats:

-    fins el 27 de setembre per garantir una victòria clara de l’independentisme i un reforçament de l’única opció política que ofereix garanties reals de ruptura: la CUP-Crida Constituent.

-    a partir del dia 28 per conquerir i consolidar a través de l’acció popular, la desobediència a la legalitat espanyola i la resistència a la possible repressió, un nou marc jurídico-polític (La República Catalana) que ens permeti avançar vers una Països Catalans independents, socialistes i lliures de la dominació patriarcal.

Recordem, de nou, els poetes: “No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”… perquè “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

Barcelona, Països Catalans, 14 de setembre de 2015.