Dissabte, 03 Octubre 2015 12:01

El País Valencià cap a la Ruptura Democràtica

El 9 d’octubre de 2015 tornarem a sortir al carrer per a recordar i celebrar que fa 777 anys la ciutat de València i bona part del territori que avui denominem País Valencià ens van incorporar a la catalanitat. Una catalanitat que amb el pas dels anys va representar l’avantguarda a nivell europeu en aspectes tant polítics com culturals i econòmics i també quant als drets de les persones. Aquest procés històric va ser truncat per la força imposada dels drets de conquesta,  tot i que en formes latents o actives no hem deixat de lluitar mai per recuperar-los.

Cal recordar que al País Valencià eixa lluita per recuperar la normalitat com a poble sobirà ha hagut de ser assumida des d’antuvi per les classes populars que han resistit i lluitat de manera moltes vegades heroiques, per la qual cosa avui encara ens mantenim com a poble. I avui ho celebrem en el moment en què tenim en joc la Ruptura Democràtica per la Independència al Principat de Catalunya i quan emergeix amb força la reivindicació del Dret a Decidir a la resta dels Països Catalans. Després de 40 anys de feixisme i 33 de postfranquisme i descentralització administrativa disfressada  d'autonomisme, de més de 20 anys d'espanyolisme i corrupció generalitzada del PP, és l'hora històrica perquè el País Valencià avance també de manera decidida cap a la Ruptura Democràtica. És l'hora històrica del País Valencià i dels Països Catalans!

Les classes populars, víctimes del capitalisme, no podem seguir patint l’espoli de l'Estat espanyol sobre el producte del nostre treball. El País Valencià, (com també les Illes i Catalunya) està intervingut de facto. I a més infrafinançat. Ho està avui i ho ha estat els darrers 308 anys perquè patim una espoliació sistèmica permanent. La darrera reivindicació de millora feta per les noves Corts valencianes, nascudes després de fer fora les majories del PP, ha segut resposta amb menyspreu i mofa pels poders espanyols.

L'Estat espanyol, fidel seguidor de les polítiques neoliberals dissenyades per l’FMI i la Troica contra les classes populars, ha aprofitat la gestió de la crisi del capital per a centralitzar encara més l’estat i per a canviar el tipus de relacions contractuals amb la classe treballadora, amb la xacra de l'atur (més elevat entre el jovent) i amb l'augment de la població en risc d'exclusió social, tot afavorint l'abús d'immobiliàries i bancs davant els desnonaments diaris i les retallades dels drets socials i privatitzacions dels serveis públics.

Els que pateixen directament les agressions d’aquest sistema de relacions pervers són en major proporció els infants, les persones amb diversitat funcional, la gent gran, les persones immigrades i, sobretot, les dones com a conseqüència de la societat masclista i patriarcal en què vivim, atès que són les que tenen pitjors condicions de treball i sous més baixos i, a més, es dediquen a tasques domèstiques i d’atenció a les persones sense cap reconeixement social. A aquesta violència masclista, cal afegir la xacra dels feminicidis a casa nostra. A les agressions de tipus social, cal agregar la que pateix permanentment la nostra llengua catalana, la nostra cultura i el trencament de l’espai comunicacional que ens és propi. A hores d’ara no tenim data per a la reapertura de RTVV ni per a tornar a connectar les senyals de TV3... ni cap justificació raonable per a no fer-ho.

És una situació insostenible que no pot continuar però que com a País Valencià podem superar si construïm un país que depengui de les nostres decisions i de la nostra acció. Les condicions del marc polític actual ens indiquen que sense Dret a Decidir no podrem avançar cap a la independència i no hi haurà cap transformació social. La reforma d'Espanya favorable a les classes populars no és possible sense la Ruptura amb el transfranquisme i les seves institucions (monarquia, tribunals, tuteles militars, domini de les oligarquies...). Ara i aquí, al País Valencià i als Països Catalans, això passa per la Ruptura Democràtica per la Independència i la reivindicació clara i persistent del dret a  l’autodeterminació i del dret a decidir-ho tot. El canvi de color polític a les principals institucions valencianes servirà de ben poca cosa sí el canvi de tarannà no va acompanyat de canvis del règim jurídic, polític i econòmic. Els problemes del nostre País van molt més enllà de la corrupció del PP.

Cal ser conscients que la independència de part de la nació catalana que ja s’esbrina no ha caigut ni caurà del cel i és sols una part de la solució. És indispensable per al País Valencià mantenir les mobilitzacions i millorar el grau d'organització del moviment popular. I això s’ha de continuar fent en totes les lluites amb l'objectiu d'impulsar des d'ara mateix el nostre propi procés d’empoderament. En aquest procés, que ha de ser unilateral, ens hem de trobar tots els sectors en lluita per un objectiu comú: construir un país millor per mitjà de la República del País Valencià .

Per tot plegat, us emplacem a incrementar les mobilitzacions i a aglutinar totes les lluites populars a l'entorn de la lluita pel dret a decidir i la independència i el seu objectiu, la República Valenciana i la República Federativa dels Països Catalans.

Cal preparar les organitzacions populars per a la nova etapa que ha començat després de les eleccions del 24M que van possibilitar l’inici del canvi fent fora el PP. S'acosten temps moguts i convulsos i alhora apassionants. Cal estar alerta per tal d'evitar qualsevol voluntat de netejar la façana per mantenir les estructures que ens oprimeixen o qualsevol nou pacte dels qui es conformen amb l’esquifida autonomia, filla de les renúncies i traïcions dels que van pactar la transició espanyola i van ajudar a  construir el règim del 78 que encara patim avui.

Amb aquesta perspectiva, ens hem de dotar i enfortir les organitzacions populars capaces d’obrir una nova etapa, tot i superant els estrets punt de vista d’aquelles constituïdes com a meres màquines electorals. També des del País Valencià hem de participar d’organitzacions que abastin tots els Països Catalans. Per això, és important impulsar amb la màxima urgència l'Assemblea de Representants Electes dels Països Catalans! Aquesta Assemblea ha d'estar formada per regidors i regidores, diputats i diputades i, també, per representants dels moviments populars, com el veïnal, el sindical i l'independentista entre d'altres. El nostre poble te dret a tenir un full de ruta que tot i les dificultats per aplicar-lo puga fer visible el camí que hem de tomar.

La lluita per la pròpia sobirania en tots els àmbits de la vida és la lluita per la independència, tal com ha posat en evidència l'agressió de l'UE i l’FMI a Grècia que, de la mateixa manera que l'Estat espanyol, són estructures de poder al servei de les oligarquies capitalistes.

Cal construir la nova República del País Valencià per tal de posar fi als abusos i les injustícies flagrants del capitalisme i assentar les bases per impulsar un nou model de vida social, polític, cultural i econòmic al servei de la majoria i ecològicament sostenible, tot obrint la porta a la construcció d’un altre sistema més just i democràtic que ha de ser el socialisme que defensem.

Per tot plegat, us cridem a reforçar i a expandir la Unitat Popular arreu del País Valencià de manera clara i decidida i a contribuir activament per tal d'augmentar la presència de la Unitat Popular nacionalment autocentrada. Com s'ha demostrat a Catalunya, com el 9n i el 27S, la CUP és l'única garantia per tal d'avançar cap a la Ruptura independentista des de l'esquerra, des de la defensa de les classes populars.

Per poder desenvolupar a tots els nivells de la vida política el nostre Dret a Decidir!

Per un procés constituent popular i participatiu de tot el poble català!

Per l'Assemblea de Representants Electes dels Països Catalans!

Governem-nos i serem lliures!