Dilluns, 19 Octubre 2015 15:40

Poble Lliure se solidaritza amb ASKAPENA en la seva lluita internacionalista

Un altre cop l’Audiència Nacional espanyola és jutge i part, altre cop fa les funcions d’un tribunal polític per silenciar i engabiar les reivindicacions del poble basc. Entenem que a l’Estat espanyol no es dóna la separació de poders quan és el govern (poder executiu) qui influeix i pressiona als jutges de l’Audiència Nacional (poder judicial). Un govern, l’espanyol, que no deixa de voler alliçonar altres països sobre democràcia, quan és el primer que reprimeix la protesta i nega els drets socials, polítics i econòmics a les classes populars.

 

 

Aquest nou atac als drets fonamentals del poble basc és un obstacle més per la resolució del conflicte a Euskal Herria a més de criminalitzar la solidaritat entre els pobles, l’internacionalisme de classe que porten realitzant els companys i companyes d’Askapena durant els últims 28 anys. 28 anys de lluita internacionalista, denunciant les injustícies del sistema capitalista, organitzant brigades i campanyes de solidaritat, tot un exemple.

Des de Poble Lliure denunciem de forma activa i decidida la petició del fiscal d'il·legalitzar Akapena, l'associació Herriak Aske i la SL Elkar Truke i que per a cinc dels seus militants es demanen 6 anys de presó per la seva militància política. Al mateix temps ens solidaritzem amb les organitzacions germanes i els donem tot el nostre suport internacionalista a la seva tasca de lluita contra les diferents opressions.

“La solidaritat és la tendresa dels pobles”.

Països Catalans, 19 d’octubre de 2015