Dilluns, 14 Desembre 2015 19:16

Presentació d'”El fenomen nacional” a València

El proper dissabte 19 de desembre l'Espai Basset de València (C/.Túria, 58) acollirà la presentació del llibre “El fenomen nacional” de Carles Castellanos i Roger Castellanos, amb este motiu es realitzarà la presentació en primer lloc i a continuació tindrà lloc un debat, per tancar l'acte amb un sopar popular al mateix local. L'acte donarà començament a les 19:30 h. i l'organització corre per compte de l'Espai Basset i Poble Lliure.

El fenomen nacional

El moviment nacional català es troba en un moment d’efervescència i s’enfronta a un futur difícil però alhora esperançador. I ho fa amb uns instruments d’anàlisi escassos i ben sovint poc elaborats i amb unes orientacions estratègiques vacil·lants o contradictòries, expressió d’una certa feblesa argumentativa.

El fenomen nacional vol aportar elements per a l’anàlisi de la qüestió nacional i per al tractament polític del procés de construcció dels Països Catalans. El llibre té, doncs, un objectiu ben delimitat: incidir en la conjuntura actual amb noves eines. Som conscients que actualment ens juguem bona part de les possibilitats de futur en el repte independentista, unes possibilitats que van lligades, des de la nostra perspectiva d’anàlisi, a la conquesta de l'hegemonia de l'independentisme d'esquerres com a pràctica operativa al si del moviment popular català.

Carles Castellanos i Llorenç (Barcelona, 1942) és escriptor, traductor i activista polític independentista català. És doctor en Traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat director del Departament de Traducció i Interpretació d'aquesta Universitat i actualment és professor d'estudis de doctorat d'aquest Departament. És un referent històric de l'Esquerra Independentista i actualment s'enquadra a Poble Lliure i la CUP de Barcelona, i des de l'any 2012 fins al 2013 va ser vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Roger Castellanos i Corbera (Santa Eugènia del Congost, 1987) és agricultor i llicenciat en Ciències Polítiques. És militant de Poble Lliure i membre del Secretariat Nacional de la CUP i també col·labora regularment amb el portal de l'Esquerra Independentista Llibertat.cat i ha escrit diversos articles per a Kaosenlared, La Veu del País Valencià i diversos mitjans locals i comarcals. L'any 2004 va participar en la fundació del Casal Independentista i Popular "La República" de la Garriga, que després s'integrà com Assemblea de Joves a la CAJEI. L'any 2010 abandonà la militància juvenil per formar part de l'MDT fins a la seva dissolució l'any 2014, en què passà a militar a l'organització estratègica Poble Lliure. Alhora, durant tots aquests anys, també ha militat a la CUP, de la qual és regidor des del 2011 al municipi de Tagamanent i membre de la direcció nacional.