Dimarts, 01 Març 2016 09:13

Arnaldo Otegi, benvingut a casa teva, benvingut a la llibertat

 

Una llibertat que covardament t’han negat durant anys i que mai estarà completa sense la llibertat de tots i totes, sense la llibertat dels nostres pobles, sense els mil i un esclavatges que encara ens resten per trencar i enviar a l’abocador de la història. La teva aportació i el teu mestratge ens és imprescindible.

Avui tu i amb tu, també nosaltres, hem guanyat no sols un espai per a la llibertat, sinó que també tenim la possibilitat de ser persones més felices, perquè tenim la possibilitat engrandida per la teva presència física (la política no ha deixat d’estar-hi mai) de poder avançar més i més ràpid cap a la trobada dels i les que encara hi són a dins i també de trencar els murs que encara tenallen els nostres pobles per les cadenes dels espoliadors i per la por a la llibertat induïda, d’alguna de la nostra gent, com també reflectia l’Erich Fromm.

Hem estat esperant-te alhora que caminàvem seguint les teves reflexions sobre per on anar, per quina drecera avançar, sabem com tu has indicat en moltes ocasions que no hi ha dreceres fàcils i meravelloses sinó camins construïts amb la pell de la nostra gent. Uns camins que ara podrem fer una mica més amples. Haurem d’aplanar les pedres i cudols que una i altra vegada posen i posaran els guardians i carceraris i llevar les revoltes infinites i els atzucacs de les “amistats” que ens voldrien estàtues polsoses en els museus de l’esterilitat política.

Ara amb tu, el teu poble i el nostre que també és teu, des de la solidaritat inquebrantable avançaran una mica més segurs, sabent que podràs ajudar-nos a sumar la voluntat de l’optimisme amb el pessimisme de la intel·ligència.

Benvingut Arnaldo, Ongi etorri Otegi.

Poble Lliure, Països Catalans.