Dijous, 01 Setembre 2016 00:18

Poble Lliure crida a la mobilització independentista per l’Onze de Setembre

L’organització anima la societat catalana a inscriure’s i participar a les convocatòries descentralitzades de l’ANC i Òmnium.

Poble Lliure ha fet una crida a la mobilització independentista amb motiu de la diada de l’Onze de Setembre. Així, l’organització política ha animat el poble català a inscriure’s i participar massivament a les mobilitzacions descentralitzades de l’ANC i Òmnium, com també a secundar totes aquelles convocatòries plantejades en clau inequívocament independentista i de ruptura.

Des d’aquest punt de vista, Poble Lliure ha remarcat que el curs polític que s’inicia a Catalunya serà determinant per a l’avenç del procés d’independència, i ha instat les forces polítiques i socials del sobiranisme a apostar clarament per la via unilateral “com a única forma possible de materialitzar la ruptura democràtica amb l’Estat espanyol i iniciar el procés constituent per a la República Catalana”, segons ha declarat el portaveu de l’organització, Guillem Fuster.

A més d’adherir-se a les diferents mobilitzacions independentistes, Poble Lliure també ha programat diversos actes al voltant de la Diada, entre els quals destaquen el debat  “L’esquerra catalana davant del repte de la Independència” (Mataró, 8 de setembre) amb Mireia Boya (CUP), Joan Tardà (ERC) i Jaume Asens (BComú); la conferència “Des dels municipis cap a la República Catalana” (Cerdanyola, 9 de setembre, coorganitzat amb diverses entitats), amb Antonio Baños i Eulàlia Subirà (ANC) i Xavier Oca (Poble Lliure); o el dinar popular al Born, a Barcelona, el mateix dia 11.

11S16