Dilluns, 03 Octubre 2016 23:06

9 d'Octubre per la República Valenciana. Cap a la República dels Països Catalans

El 9 d’octubre de 2016 tornarem a eixir al carrer per recordar les nostres arrels, quasi huit segles d'història i cultura compartida amb la resta dels Països Catalans. Tenim memòria i ens rebel·lem contra els 309 anys d'espoli i dominació per part de l'oligarquia espanyola.

L’any passat, després que la trama corrupta del PP posara el País Valencià al mapa, es constituïa l'anomenat govern del Botànic i semblava que arribava un aire nou ple desperances venia. Si bé és cert que hi ha canvis, també ho és que han estat molts menys dels que necessitem, cosa que ens demostra que no és un problema de gestió, sinó que va més enllà: és un problema estructural d’arrel democràtica.

L’autonomisme és un sistema decadent, corrupte i clientelar que no ha servit ni serveix per aplicar les mesures que necessitem com a poble, com a classe treballadora. És el model autonomista el que ha generat i facilitat que personatges “gansterians” arriben al poder i malversen els pocs recursos que ens deixa l’espoli. És el model de Rita, Rus i Camps; el de la Gürtel, Brugal i Imelsa. El privilegi i l’opulència per a ben pocs i submissió per a la resta.

L'expectació i l'expectativa han deixat pas a la crítica, i alguns governants progressistes han perdut la batalla de la mobilització i participació com a garantia d'èxit. El monstre de la burocràcia s'ha engolit moltes reivindicacions i propostes per vertebrar i recuperar el País Valencià: la recuperació de RTVV i l’espai comunicatiu en català, el requisit lingüístic per la funció pública, el deute històric, l'eliminació de les diputacions, una nova llei d'educació, la comarcalització... Tenim la força i la dignitat per continuar treballant per assolir aquestes i altres reivindicacions.

La recuperació i la revitalització valenciana està marcada pels límits de l’autonomia. El marc polític i econòmic espanyol fan que estiguem encara en una situació d’emergència nacional i social; l'atur, l'exili del jovent, la precarització del treball, la violència masclista... És una situació insostenible que no pot continuar però que com a poble valencià podem superar si construïm un país que depenga de les nostres decisions i de la nostra acció, si exercim decididament la sobirania que tenim com a poble.

Les condicions del marc polític actual ens indiquen que sense Dret a Decidir no podrem exercir la sobirania i avançar cap a la independència, i sense independència no hi haurà cap transformació social. I una reforma de l'Estat espanyol favorable a les classes populars no és possible. No juguem, ens han deixat fora del tauler; a la classe treballadora ens han llevat la baralla però ens rebel·lem desposseïts de veu i drets; diguem #NoalTTIP, fem fora l'imperialisme, denunciem el patriarcat i exigim un tracte humà amb les persones refugiades.

Per això cal reivindicar el Dret a Decidir com a element de ruptura de la trama que ens ofega i fa més rica una elit corrupta, que pel seu paper de dominant mai acceptarà unes lleis, unes normes en què es respecten els Drets Humans i dels Pobles, que facin perillar els seu privilegis. També ens cal la Unitat Popular per establir les bases que permeten impulsar un nou model de vida social, polític, cultural i econòmic al servei del poble i per al poble. Un model transparent, participatiu i horitzontal, que busque complicitats per fer realitat la unitat popular valenciana i el nostre projecte polític i econòmic: el socialisme.

Per nosaltres la República Valenciana és l'expressió de la necessitat d'empoderar-nos, d'alliberar-nos i d'escriure el nostre futur arrelades a la terra. De la mateixa manera, la República Confederal dels Països Catalans és una necessitat derivada d'una història compartida des de fa segles i sobretot com un projecte comú des de la voluntat per assolir la llibertat .

País Valencià, 9 d’octubre  de 2016

006

Mitjà