Dijous, 29 Juny 2017 08:55

Avui, com fa 25 anys, fermesa

Avui se celebren 25 anys de l’inici de l’Operació Garzón duta a terme amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona. Una operació de l’Estat que va esdevenir una autèntica ràtzia repressiva contra l’independentisme arreu dels Països Catalans, i que va comportar múltiples detencions, empresonaments i tortures. Amb posterioritat, el Tribunal d’Estrasburg va condemnar l’Estat espanyol per no haver investigat les denúncies de tortures.

Aquests dies, en els actes de commemoració del 25è aniversari de les Olimpíades, la majoria de mitjans i institucions, com ara el mateix Ajuntament de Barcelona, han obviat i invisibilitzat aquells fets, i tot el moviment de solidaritat i de denúncia que es va generar al seu voltant. Davant les polítiques de l’oblit i la impunitat, el millor antídot és la memòria.

La memòria de l’Operació Garzón ens permet recordar el caràcter autoritari i antidemocràtic de l’Estat espanyol que es manté dècades després. Just ahir, els interrogatoris de la Guàrdia Civil d’ahir contra responsables i funcionaris de la Generalitat per la seva participació en qüestions relatives al referèndum de l’1 d’octubre, o la persecució per la via judicial de qualsevol intent de comprar urnes per a donar la veu al poble català, ens van fer notar un cop més la naturalesa repressiva de l’Estat espanyol.

Davant d’això, cal tenir clar que la fermesa, l’organització popular i la solidaritat seran imprescindibles en els propers mesos per a garantir l’èxit del procés d’independència, i per poder fer efectiva la ruptura democràtica iniciar el procés constituent de la nova República Catalana Independent. Com fa 25 anys, l’Estat espanyol no dubtarà a utilitzar totes les eines de què disposa per intentar aturar-nos: fem-nos-en conscients i actuem amb intel·ligència i determinació. No ens aturaran!

Poble Lliure

Països Catalans, 29 de juny del 2017