Dimecres, 30 Novembre -0001 00:00

L'estat contra Poble Lliure

En un nou atac a la llibertat d’expressió, l’Audiència Nacional obre diligències contra quatre militants de la nostra organització.

 

Arran de l’acte de record i memòria dedicat a l’històric militant independentista Julià Babia, dut a terme el passat mes de febrer a Castelló de Farfanya, lloc on havia mort en accident de trànsit 30 anys abans, la Fiscalia de l’Estat ha presentat una demanda per enaltiment del terrorisme contra quatre membres de Poble Lliure que ha estat acceptada per l’Audiència Nacional. Tres d’ells han estat citats a declarar i s’espera que el quart ho sigui en breu, donada la seva condició d’aforat. Els nostres companys citats com a investigats per enaltiment al terrorisme són Guillem Fuster, portaveu de la nostra organització, Ferran Dalmau, militant, Toni Casserras, militant i Albert Botran militant i diputat de la CUP al Parlament de Catalunya.

L’acte del passat 11 de febrer constituí un homenatge a tota una generació d’independentistes que durant els anys 70 i 80, davant “la traïció dels líders” (com l’anomenava en Xirinacs), van mantenir-se ferms en la denúncia del règim hereu del franquisme que avui, la nostra societat de manera majoritària considera contrari als interessos, necessitats i anhels del poble català. La seva llavor, la seva lluita tenaç i constant i el seu discurs van permetre que aflorés una nova generació d’independentistes que avui és hegemònica en la societat catalana.

Des de Poble Lliure entenem que aquesta denúncia i l’actitud de la Fiscalia i l’Audiència Nacional cal emmarcar-les en el context d’espiral repressiva que viu aquests dies el nostre poble. Saben que no podran aturar la República Catalana amb arguments polítics i han optat per l’estratègia autoritària de la por i la persecució, centrant-se en aquest cas en Poble Lliure,  una organització inequívocament independentista i revolucionària que recull l’herència de més de 30 anys de lluita popular per l’alliberament del nostre país.

Aquestes actuacions jurídico-repressives són una nova i flagrant mostra d’atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió que posa un cop més de manifest el caràcter intrínsecament autoritari i demofòbic de l’estat espanyol.

Davant d’això, Poble Lliure defensarà públicament i allà on calgui els seus posicionaments i els principis polítics de l’independentisme d’esquerres. No ens callaran ni ens aturaran.

Fem una crida al conjunt de les forces polítiques democràtiques catalanes, a les entitats sobiranistes i als col.lectius socials i populars a expressar la seva solidaritat amb els companys encausats. Només la mobilització i la unitat ens faran lliures.

Finalment, constatem de nou que l’única via cap a la democràcia és la independència. L’Estat Espanyol hereu del franquisme és irreformable sense una veritable ruptura democràtica que ara tenim a les nostres mans.

Contra la repressió, mobilització i República Catalana!

Barcelona, 24 de setembre de 2017