Dimecres, 30 Novembre -0001 00:00

Després de la gran victòria del poble damunt la repressió, PROCLAMEM LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT

Davant d’aquesta històrica jornada de l’1 d’Octubre de 2017, des de Poble Lliure:

Denunciem la brutal repressió que l’estat espanyol ha desplegat al damunt d’un poble català mobilitzat de manera massiva i democràtica. Constatem de nou que Espanya és irreformable en els seus valors fundacionals (el franquisme) sense una ruptura democràtica. Només la independència pot garantir la democràcia al poble català.

Felicitem el conjunt del poble català per la nostra victòria damunt un estat demofòbic que ha mirat de totes totes d’impedir el nostre exercici del dret a l’autodeterminació violant tota mena de lleis fonamentals i principis democràtics bàsics. No se n’han sortit i milions de catalanes i catalans hem fet sentir el nstre clam per la llibertat.

Constatem que malgrat l’estat de setge implantat a Catalunya per les forces d’ocupació i els tribunals espanyols, el poble català s’ha expressat de manera massiva en favor de la construcció d’un estat independent en forma de República, única garantia d’un futur de democràcia, justícia i llibertat.

Constatem també que la fermesa i la unitat dels nostres representants polítics i el nostre govern, unida a una mobilització popular massiva i sense precedents ha estat la clau de l’èxit que ens ha permès arribar a aquest moment històric.

No oblidarem ni perdonarem la repressió del feixisme espanyol ni els silencis còmplices. Mai més súbdits, cap connivència amb els botiflers! Cal foragitar repressors i col.laboracionistes de totes les institucions d’aquest país.

Per tot això, des de Poble Lliure:

Instem els i les representants polítics del poble català, i especialment al nostre Parlament, a donar resposta a la voluntat popular i proclamar la República Catalana Independent.

Cridem el conjunt del poble català a la mobilització permanent en defensa de la República, fins que aquesta obtingui el seu ple reconeixement. En concret cridem a una aturada democràtica massiva en els propers dies amb la implicació del màxim de sectors socials (treballadors, comerciants, pagesia, professionals…)

Denunciem l’oportunisme d’aquells qui volen aprofitar de l’heroica lluita del poble català per assolir els seus objectius particulars pel que fa a l’obtenció de quotes de poder dins un estat declaradament hostil al nostre poble.


La unitat, la mobilització i la fermesa ens han dut on som i ens acabaran de dur allà on volem anar. Aquest dia durarà anys. Que la prudència

Visca el poble, visca la República i visca la terra!

Barcelona, Països Catalans, 1 d’Octubre de 2017