Divendres, 22 Desembre 2017 13:25

I ARA, A CONSTRUIR LA REPÚBLICA!

Comunicat de Poble Lliure - Valoració 21D.

Amb les eleccions imposades i il·legítimes d’aquest 21D el feixisme espanyol pretenia validar el seu cop d’estat contra les institucions catalanes, acabar amb l’heroica lluita del nostre poble per la independència, esborrar tota possibilitat de transformació republicana i desplegar tota una política de regressió pel que fa a drets i llibertats. No se n’han sortit!

Els resultats d’aquest 21D han demostrat, una vegada més, la ferma voluntat del poble català de constituir-se en República per poder construir una societat de persones lliures i iguals que ens garanteixi un futur de justícia social i radicalitat democràtica.

Felicitem el conjunt del Bloc Republicà per haver guanyat clarament unes eleccions amb candidats presos i exiliats, jugant amb les cartes marcades i en clara inferioritat contra un enemic ferotge finançat per les elits econòmiques i que ha comptat amb el suport unànime del poder financer i mediàtic.

Tot i això, caldrà que la CUP i l’independentisme d’esquerres en general fem una autocrítica sobre els motius que han impedit avançar en el camí de construir una hegemonia transformadora dins el bloc republicà.

Avui, però, toca fonamentalment felicitar el poble català per aquesta nova mostra de voluntat política inquebrantable i reprendre amb força el camí barrat per les forces d’ocupació i el cop d’estat del 155. Toca afrontar la construcció definitiva de la República Catalana.

Per això, des de Poble Lliure cridem a la conformació d’un govern d’unitat republicana que tingui com a objectius:

  • Posar fi de la repressió, aconseguir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, el replegament de les forces d’ocupació, i la substitució de l’actual judicatura franquista espanyola per un aparell judicial veritablement independent i democràtic.
  • Desplegar les lleis i mesures socials censurades pel govern espanyol i els seus tribunals. Treballar per la justícia social, la igualtat i la cohesió del nostre poble amb uns pressupostos clarament redistribuïdors de la riquesa.
  • Desplegar un procés constituent participatiu i popular en què des de cada barri, vila, ciutat i comarca, des de cada entitat i col·lectiu social, la ciutadania pugui definir les bases de la nova República Catalana.
  • Construir, de bracet amb la societat civil i el poble organitzat, les estructures necessàries per desplegar el projecte polític republicà, encarant la inevitable confrontació democràtica respecte un estat espanyol cada dia més autoritari i catalanòfob.
  • Aconseguir el reconeixement internacional de la República Catalana, amb una política de relacions multilateral basada en la cooperació mútua, la reciprocitat i la coresponsabilitat.

Unitat, fermesa i mobilització! Visca el poble! Visca la Terra!

Països Catalans, 22 de desembre de 2017