Dijous, 11 Octubre 2018 13:58

Diagnosi de la situació actual

El moviment independentista es troba desorientat i dividit. La causa principal és la repressió de l’Estat: l’anterior Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, està empresonada; hi ha diputats de l’actual Parlament pendents de judici; el gruix de l’anterior Govern es troba empresonat o exiliat. I tot això bloqueja unes institucions que, a més, continuen econòmicament intervingudes, malgrat l’aixecament formal del 155. L’esquema “de la llei a la llei” era un error, però almenys servia perquè les institucions fessin passos endavant. Ara mateix, en canvi, la majoria independentista al Parlament i el Govern de JxCat i ERC, no serveixen de gran cosa.

Aquests dies farà un any que el nostre poble va demostrar tota la seva força i la va posar al servei de la llibertat i la democràcia. En el moment de desorientació actual, fruit de la falta de perspectives i de direcció política, convé recordar de què hem estat capaços com a societat. El referèndum de l’1-O es va celebrar tot i tenir tots els aparells de l’Estat espanyol treballant en la seva contra. La mobilització popular va aturar el cop d’estat del 20 de setembre. L’organització de base i en xarxa va garantir que l’Estat no trobés cap urna i que totes elles arribessin a les meses. La resistència no violenta va permetre defensar els col·legis. La indignació i l’àmplia solidaritat contra la violència policial va fer que aturéssim el país el 3-O. Tot això passava mentre nombrosos col·lectius s’organitzaven per a ser l’avantguarda del país: pagesia, hackers, impressors, bombers, mestres, universitats, treballadors públics, les entitats, els CDR, i el veritable sindicalisme nacional i de classe.

 

Poble Lliure ens veiem amb l'obligació de valorar críticament el nostre posicionament davant les darreres pràctiques polítiques empreses pel govern equatorià de Lenin Moreno.

 

Aquestes darreres setmanes, la manca de voluntat dels partits independentistes i republicans per a acordar una mínima estratègia comuna ha produït greus incoherències polítiques tant en les actuacions del Parlament de Catalunya com del Govern de la Generalitat. El Govern ha caigut a la trampa d’un suposat diàleg polític, que és evidentment impossible perquè el PSOE ja ha deixat ben clar que no reconeix el dret a l’autodeterminació del nostre poble i que l’únic que pretén és mantenir l’estatus quo del règim del 78 a benefici del poder econòmic de l’IBEX35. En aquest sentit, el trasllat a presons catalanes dels qui l’Estat reté com a ostatges, ha estat una cortina de fum per generar un escenari més favorable als interessos electorals del PSOE i no pas un avenç polític cap al reconeixement dels nostres drets.

Dilluns, 05 Març 2018 11:25

CRIDA A UNA ESTRATÈGIA REPUBLICANA

Lamentem que una part del moviment independentista encara sigui reaci a entendre la naturalesa de l’estat espanyol, intrínsecament oligàrquic i autoritari; i segueixi enganyant-se amb falsos eslògans idealistes o mecanicistes. Els fets, passats i presents, ens demostren que l’Estat espanyol i els poders que el conformen mai permetran de bon grat l’emancipació del poble català, fet que contradiria la seva doctrina fundacional (el nacionalisme excloent i unitarista), ni s’avindran a aturar l’espoli econòmic del nostre poble, font primordial de la seva supervivència. En aquest mateix sentit, en la mesura que l’estat vegi que la repressió causa l’efecte desitjat, no dubtarà en utilitzar-la de manera sistemàtica.

Davant la nova onada d’encausaments orquestrats pels aparells repressius de l’estat espanyol contra l’independentisme català, després de la declaració política de la companya Mireia Boya, i les noves citacions d’aquesta setmana, des de Poble Lliure manifestem:

 

 

Cal una estratègia republicana basada en la fermesa, la unitat i la mobilització.

Davant l’agudització de la deriva autoritària d’un estat espanyol que ha optat per liquidar la democràcia a còpia de repressió i xantatge, tal com hem vist amb les noves citacions per declarar al Tribunal Suprem espanyol a mitjans de febrer, i de l’espectacle, entre desconcertant i lamentable, de la no-investidura del legítim President Puigdemont, des de Poble Lliure manifestem que:

 

L’ “Operación Araña” és el nom que han rebut les detencions massives de tuitaires, més de 70 en 4 fases des de 2014, sota acusacions tan greus com el delicte d’enaltiment del terrorisme i humiliació de les victimes, pel simple fet d’exerxir el dret a la llibertat d’expresió a les xarxes socials, recordar militants politics històrics, o fer acudits de dirigents de la dictadura feixista del general Franco.

Divendres, 22 Desembre 2017 13:25

I ARA, A CONSTRUIR LA REPÚBLICA!

Comunicat de Poble Lliure - Valoració 21D.

Davant la persecució i empresonament del Govern legítim de la República, denunciem que la repressió contra el nostre poble, tant els empresonaments de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart com de les conselleres i consellers, o la pressió contra  les persones que han denunciat agressions policials i contra periodistes i mitjans de comunicació, només volen espantar el nostre poble.

Pàgina 1 de 19

La Veu de Poble Lliure

LaVeu

Contacta amb PL

Poble Lliure

organització política en lluita per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans

Contacta'ns

Facebook

Twitter

YouTube

Issuu

Agenda

Gener 2018
Dil Dim Dic Dij Div Dis Diu
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31