Divendres, 20 Març 2015 16:44

Resolució sobre les eleccions a Andalusia

La senyora del “cortijo” vol enquistar-se al poder institucional i continuar utilitzant Andalusia amb interessos partidistes, fent de trinxera o de sucursal segons el color del govern a Madrid. Al mateix temps intenta que aquesta victòria electoral sigui l’únic impuls possible per a un partit que fa aigües per tots els costats i que afronta un any electoral amb greus símptomes de decadència i corrupció a tots els nivells.

Els seus socis de govern submisos i complaents al caciquisme parlamentari de la Sr. Díaz, sols han buscat la seva part del pastís i per mantenir-la s’han dedicat a fer bona cara a les mesures neoliberals i antisocials que s’han aplicat cada cop amb més duresa a mesura que s’ha aguditzat la triple crisis, econòmica, política i social. Aquesta benevolència i complicitat els ha consumit i deslegitimat, han passat a ser completament prescindibles per a la formació de Susana Díaz, l’obsolescència porta al desús i a esvair-se com el fum que han intentat vendre.

Valorem positivament la sortida de la CUT de la coalició d’IU, aquesta decisió obri la porta a la confluència d’organitzacions de l’esquerra sobiranista andalusa i a retornar a promoure el Bloc Andalús de l’Esquerra. No hi ha projecte viable per a Andalusia dintre de les estructures de dominació de l’estat espanyol, així que és contradictori estar dintre d’una coalició que no busca una ruptura amb aquesta opressió nacional, que no identifica al poble andalús com a subjecte polític, ni a Andalusia com una nació oprimida.

Si observem els indicadors socials i econòmics a Andalusia podem fer 5 cèntims d’aquesta situació d’emergència social lligada al rol pactat i assignat d’economia perifèrica i sobreexplotada sotmesa als interessos oligàrquics estatals i europeus. Les desmesurades taxes d’atur, l’emigració com a passat, present i futur del jovent andalús, i la creixent exclusió social com a conseqüència l’espoli històric dels recursos del poble andalús, sumada a la especulació immobiliària costera com a motor econòmic i la intromissió de potències militars a les diferents bases andaluses, lligada a l’apropiació espanyola dels signes identitaris andalusos més exportables com a “marca Espanya”, fa entreveure la necessitat de crear una alternativa nacional i de classe per combatre les relacions de submissió i d’opressió a les que l’Estat espanyol els condemna. Aquesta alternativa sols pot venir des de la classe treballadora andalusa organitzada i amb l’avantguarda d’organitzacions revolucionàries andaluses com els i les camarades d’Andalucía Comunista, que han de trencar amb el marc legal, polític i econòmic que els condemna a la dependència i a la marginació.

Com a jornalers i jornaleres del nord, reivindiquem l’Andalusia rebel, l’Andalusia de Caparrós i l’essència del 4D, l’Andalusia de Blas Infante i recolzem la lluita digna del poble treballador andalús i, parafrasejant al company Diamantino, fundador del Sindicato Obreros del Campo i antecendent del Sindicato Andaluz de Trabajadores, sabem que les causes per les que lluiteu són difícils però són tan justes que un dia, més d’hora que tard, les guanyareu.

VISCA ANDALUSIA LLIURE I SOCIALISTA!!

Secretariat Nacional de Poble Lliure
Països Catalans, 20 de març de 2015