Dissabte, 04 abril 2015 17:06

Resolució sobre la situació política de Veneçuela

Actualment Veneçuela travessa uns moments difícils, s’està aguditzant la lluita de classes i s’incrementen les agressions realitzades i finançades per potències estrangeres. Aquestes ingerències en nom de la democràcia i dels drets humans són un atemptat no sols contra la sobirania del poble veneçolà, sinó contra la lliure determinació de les nacions, contra la necessitat dels pobles a decidir lliure i conscientment el seu futur. Atemptats perpetuats per tal de seguir sotmetent els pobles, empobrint-los cada cop més i perpetuant la divisió internacional del treball en què se sustenta el sistema capitalista.

Al mateix temps des d’una perspectiva geopolítica observem com s’intenta ensorrar el canvi que s’està produint als països llatinoamericans, un canvi, liderat pels governs membres de l’ALBA, que suposa una alternativa al pensament únic neoliberal i una amenaça al dogma occidental de la supremacia dels mercats per sobre de les persones.

Davant la situació d’emergència social i nacional provocada pels intents d’agressió econòmica, política i militar de la sobirania del poble veneçolà per part de l’oligarquia i de les potències occidentals, amb EUA al capdavant, el Consell Nacional de Poble Lliure volem resoldre el següent:

- El poble treballador veneçolà no es pot aturar i ha d'aprofundir el procés revolucionari. Nosaltres des d'una òptica internacionalista, antiimperialista i revolucionària no podem tampoc aturar la lluita per la independència i la Ruptura amb Espanya i França

- Des de la militància de Poble Lliure emplaçarem al conjunt de les classes populars dels Països Catalans a posar-se del costat del poble treballador de Veneçuela i recolzar la sobirania nacional exercida des del poder popular.

- Ens comprometem activament amb la defensa de la sobirania i el dret a decidir el seu futur del poble treballador veneçolà davant la seva oligarquia nacional, finançada des de fa dècades amb l’or dels EUA.

- Des de la lluita ideològica hem de deconstruir les acusacions arbitràries dels grans mitjans de comunicació que intenten desacreditar i criminalitzar al govern veneçolà per aplanar el camí del cop d’Estat.

- Ens afegim a les crides fetes pel moviment de solidaritat internacionalista dels Països Catalans a demostrar tot el suport al poble veneçolà i a les seves institucions.

- Com a independentistes dels Països Catalans, sentim com a pròpia la lluita digna del poble veneçolà, donem la nostra solidaritat internacionalista al Govern Bolivarià de Veneçuela davant les ingerències occidentals i en la seva construcció del socialisme.

- Emplacem a la Secretaria de Relacions Polítiques Internacionals a assumir com a prioritari la defensa de la Revolució Bolivariana contra la guerra oberta declarada per les potències econòmiques i militars.

Consell Nacional de Poble Lliure
Països Catalans, 15 de març de 2015