Dimecres, 29 abril 2015 19:17

[Manifest 1 de Maig] Per la terra, el treball i el poder popular: construïm la república socialista dels Països Catalans

Els i les independentistes revolucionaris sabem molt bé que la independència és el dret a decidir-ho tot. Ara que en una part del país el poble treballador català tenim a tocar la fita de la nostra pròpia República, estem cridats a impedir que tanta gent que ha sortit al carrer torni a casa i delegui la construcció de les noves bases constitucionals del nou Estat en polítics professionals al servei dels interessos d’una oligarquia.

Que a la nova Constitució catalana el dret a l’habitatge, el dret a la educació i a la sanitat públiques o el dret a la llibertat sindical no siguin drets que s’escriuen en un paper mullat depèn únicament de nosaltres. No hem de permetre cap espai buit en la lluita de classes. Necessitem dotar-nos d’un procés constituent popular que es porti a terme des d’assemblees de base i no des de despatxos tancats. I cal també posar el Dret a Decidir al centre del debat al País Valencià, a les Illes i a la Catalunya Nord.

En aquest Dia Internacional de la Classe Treballadora hem de recordar i destacar la immensa lluita que fem dia a dia i durant tot l’any aturant desnonaments, lluitant contra les retallades de serveis públics que augmenten les càrregues i els treballs de cura sobre les dones a conseqüència de la dominació patriarcal i organitzant-nos al nostre lloc de treball o al nostre barri per un treball digne.

La divisió internacional del treball, en la fase actual del mode de producció capitalista també ha repercutit contra el sector agroalimentari, disminuint l'ocupació fins a menys d'un 2% de la població treballadora dels Països Catalans. Cal recuperar la terra, com a sector estratègic fonamental i font de sobirania, des del Delta del Llobregat fins a l'Horta de València, preservar el sòl conreable, assegurar l'accés a la terra als qui la treballen i posar fi als monopolis agroindustrial que ofeguen la nostra pagesia.

Necessitem la intel·ligència i el compromís de tothom per aturar l’Acord de lliure comerç entre els Estats Units i la Unió Europea, l’enèsima agressió del capitalisme a la nostra sobirania social, laboral, mediambiental i alimentària.

Com a organització socialista i de classe, Poble Lliure treballa activament per augmentar la conscienciació i l’empoderament de la classe treballadora dels Països Catalans, els pilars sobre els quals es podrà iniciar un procés de transformació socialista. En aquest sentit, Poble Lliure forma part i dóna suport a totes aquelles iniciatives i lluites que serveixin per empoderar la classe treballadora, com ara les vagues dels treballadors i treballadores de correus de Tuir a la Catalunya Nord o dels treballadors i treballadores de Movistar.

Ens sentim hereus i hereves del passat de molts lluitadors i lluitadores. No oblidem l’amargor que el capitalisme ha portat al nostre país i a la seva gent: detencions, afusellaments, exilis. No oblidem la nostra memòria obrera, com ara els 50 anys de les detencions d'Agustí Barrera i de Carles Castellanos de la secció obrera del Front Nacional de Catalunya, embrió de l'independentisme revolucionari actual.

El Primer de Maig és el dia de la lluita internacional davant el major frau de la història de la humanitat: el capitalisme. Aquest sistema condemna milions de persones de tot el món a les pitjors condicions de vida i a la mera supervivència perquè uns pocs acumulin els nombrosos beneficis d’aquesta explotació i saqueig. Per això apostem per la solidaritat internacionalista i teixim complicitats amb altres pobles i nacions. Des de Poble Lliure tenim el compromís d’internacionalitzar el conflicte nacional i de classe català ja que únicament en el marc de La Internacional serem un poble lliure

Prenem partit per la independència, el socialisme i l’alliberament de gènere als Països Catalans!

Visca el Primer de Maig! Visca la Classe Treballadora! Visca la Terra!