Diumenge, 06 Desembre 2015 17:38

Des dels Països Catalans, ens solidaritzem amb el poble treballador veneçolà en la construcció del socialisme

El poble veneçolà avui dia 6 de desembre està convocat a les eleccions a l'Assemblea Nacional. Tenint en compte la importància d'aquest fet, des de Poble Lliure volem fer algunes consideracions:

La Revolució Bolivariana, malgrat les importants conquestes, no ha trobat la forma de superar satisfactòriament els entrebancs exògens i endògens per tal de superar la seva economia basada en el "monocultiu" del cru, malgrat els 17 anys que porta dirigint el Govern. El motius pels quals encara no s'ha pogut dur a terme l'anomenat salt productiu són varis; el més recent, l'intent de cop d'estat de 2014 que va aturar el pla de govern per assolir l'anomenada independència econòmica. En aquest sentit, la davallada del preu de petroli ha agreujat una situació que ja despuntava i que ha acabat per tenir conseqüències en el poder adquisitiu dels veneçolans, fins i tot dels sectors humils. 

El Govern de Nicolàs Maduro ha manifestat recentment la seva voluntat de fer una aposta en ferm per a superar el model rendista petroler a través de les comunes i el poder popular. Aquesta és l’única solució a la situació econòmica que viu el país, i és per això que urgeix una victòria aquest diumenge.

Tanmateix, és innegable que el Govern i la Revolució Bolivariana han estat cabdals en la lluita contra la desigualtat social que vivia el país, ha format les classes populars i els ha facilitat pa, sostre i treball. Les diverses Missions han esdevingut pilars indiscutibles per a la societat veneçolana, sense les quals aquesta crisi hagués estat molt més greu per als sectors que tradicionalment sempre havien viscut exclosos abans de l'arribada del chavisme a Miraflores.

És coneguda la solidaritat internacional del poble veneçolà amb diversos països com Cuba, Bolívia, Equador o Nicaragua, amb els que ha creat l’ALBA (“Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América”), on es prioritza l’internacionalisme, la solidaritat i la integració dels pobles per sobre dels interessos mercantils. Aquesta aliança estratègica, de diferents països llatinoamericans, està encaminada a establir un nou marc de relacions polítiques, socials i econòmiques per superar el pensament únic neoliberal que els tracten d’imposar. Al mateix temps, cal remarcar la funció essencial de mediador i garant que ha tingut el govern bolivarià als diàlegs de Pau de l’Havana entre el govern colombià i les FARC-EP.

Els mitjans de comunicació públics i privats (amb honroses i poques excepcions) dels Països Catalans s'han alineat sempre amb els sectors colpistes, conservadors i de dreta, que han volgut fer caure la Revolució Bolivariana. Aquests mitjans reaccionaris s'han postrat als interessos del seu amo i continuen desinformant i mentint sobre la realitat veneçolana, sobredimensionen l'oposició veneçolana i censuren qualsevol referència a les propostes polítiques del moviment bolivarià.

Desitgem que en les eleccions d'avui guanyi amb força el crit de guerra per continuar defensant i aprofundint en les transformacions revolucionàries, aprenent de les mancances i els errors, tot superant-los.

Es fa necessari també construir nous espais de poder popular que blindin les transformacions socials i les facin irreversibles i deixar sense espais de poder la burgesia egoista i criminal que mai no ha dubtat en posar la bota al coll del poble.

Des dels Països Catalans, ens solidaritzem amb el poble treballador veneçolà en la seva lluita en la construcció del socialisme.

Visca la Revolució Bolivariana!

Visca la Revolució socialista!