Dijous, 17 Desembre 2015 20:30

Si votes el 20D, fes-ho en clau independentista i nacionalment autocentrada

Els passats 6 i 13 de desembre han tingut lloc les darreres eleccions “regionals” franceses convocades amb la mateixa clau centralista habitual en l’Estat francès, on la indesitjable presència del FN és utilitzada com a fetitxe per la resta de partits del sistema per aplicar cada vegada més unes polítiques més dretanes i centralistes. Malgrat això, el triomf de les forces polítiques corses ha tornat a evidenciar el caràcter imperialista d’un Estat que no reconeix el dret a decidir de les nacions que manté sotmeses, entre d'altres una part del nostre país, Catalunya Nord.

El proper 20 de desembre se celebraran les eleccions al Parlament espanyol amb l’evident objectiu de barrar el pas al procés independentista de Catalunya i foragitar qualsevol mena de “contagi” a la resta dels Països Catalans o a les altres nacions sotmeses per l’Estat imperialista espanyol. Aquesta raó de fons és clarament compartida per la totalitat dels partits polítics espanyols (PP, PSOE, Ciudadanos i Podemos) amb opcions de governar, segurament en coalició.

El debat espanyol esquerra versus dreta apareix absolutament condicionat i desdibuixat per l’acceptació implícita o explícita per part dels principals agents polítics dels marcs de dominació i de les estructures del capital i els seus estats centrals (OTAN, UE, TTIP, etc.). Igualment, el debat sobre la corrupció i regeneració del sistema amaga en el fons la naturalesa espoliadora i parasitària de l'Estat espanyol des de la seva gènesi i la impossibilitat de la seva transformació sense la implosió prèvia de la seva realitat imperialista.

L’intent de Podemos de portar al debat electoral el conflicte Catalunya/Estat espanyol per reduir-lo a la possibilitat quimèrica d’un referèndum mentre maniobra per fagocitar directament o indirecta les opcions independentistes de l’esquerra combativa o nacionalment autocentrades (l'exemple més evident és el Bloc) palesa que les intencions de fons no són veritablement diferents de les que mantenen els partits ancorats en els valors de l'espanyolisme més reaccionari.

L'absència de la CUP en aquestes eleccions i la situació del procés independentista en el qual ens trobem immersos al Principat, a més de la necessitat de continuar eixamplant el dret a decidir a la resta dels Països Catalans, obliga l’Esquerra Independentista combativa a orientar el vot de totes les persones que no volen abstenir-se ni renunciar en cap moment a participar en la batalla ideològica i política a favor de la independència.

És per aquestes raons que considerem que al Principat cal votar opcions nítidament independentistes i no corruptes, mentre que a la resta dels Països Catalans cal apostar per les opcions que com a mínim se situen en la seva estratègia clarament a favor del Dret a Decidir i estan centrades en la construcció d'un subjecte polític propi, no sucursalitzat.

Per tant, ni un sol vot dels Països Catalans ni per activa ni per passiva a les opcions espanyoles tant si es presenten com a legitimadores o com a regeneracionistes de l’Estat que ens oprimeix.

Poble Lliure

Països Catalans, 17 desembre de 2015